Cuma, Aralık 5

KARDEŞ PASTASI MUZLU RULO ;)



Pandispanyası:
4 yumurta (Sarısı ve beyazı ayrı)
52 gr toz şeker (yaklaşık 3.5 çorba kaşığı)
28 gr un (4 çorba kaşığından biraz az)
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya

İç muhallebi:
2 cup süt ( 480 ml)
100 gr toz şeker
55 gr un
7 gr nişasta (1 yemek kaşığı)
ve iki adet muz :)

Hadi önce pandispanyayı hazırlayalım :D
Yumurta beyazlarını ve sarıları ayrı kaplara ayıralım burada dikkat edilmesi gereken beyazların içine sarı karıştırmamak.
yumurta aklarını mikserle traş köpüğü kıvamı olana kadar çırpıyoruz.Biraz uzun bir süreç ama dayanın derim :D diğer kaptaki sarılara şekeri ekliyoruz ve çırpıyoruz şeker iyice eriyene kadar sonrasında vanilyayı ekleyin.Un ve kabartma tozunu eleyelim ayrı bir kapta tabi ki ;)
Sarıların üzerine kar gibi olmuş yumurta aklarını söndürmeden ekleyelim.Üzerine elediğimiz un karışımını ekleyelim ve katlama yöntemiyle yavaşça karıştıralım. Burada ki amaç yumurta aklarımızı söndürmemek yani çırpma işlemi yapmıyoruz. :D
Bu esnada fırınımızı fanlı 170 dereceye ayarlıyoruz ve ısınmasını bekliyoruz. Tepsimize yağlı kağıt seriyoruz karışımı dikkatlice yayıyoruz çok ince olamayacak şekilde düzlüyoruz tepside :D Ve fırına veriyoruz.
Kek sadece 7 dk pişecek unutmayalım 7 dk ;)
 Pişen keki temiz bir mutfak beziyle çok sıkı olmadan rulo yapıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Kek soğurken iç muhallebiyi hazırlayalım :D

Süt, şeker, un, nişastayı tencereye koyalım bir tur çırpalım ve ocağa alalım.Arada bir karıştırın.Çabucak pişecektir daha sonra soğuması için bekleyelim.
soğuyan keki açalım ve yağlı kağıdından ayıralım . Hazırladığımız muhallebiyi sürelim güzelce iki adet muzu da üstüne koyalım ve tekrar rulo yapalım.
kenarlarını keselim ki şekil tam olsun ;)
Üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz ancak bir gece buzdolabında bekletirseniz daha güzel olacaktır.
Afiyet olsun :D

1 yorum:

  1. Özge abla rulo pastanında yapılış kısmının resim halini istiyoreeeez (:

    YanıtlaSil