Perşembe, Haziran 2

CORNFLEXLİ NUTELLALI KURABİYE


Bu kurabiye olamaz bu bir bomba zaten bir tane yedi mi doyuyor insan kilit kelime NUTELLA :D
Allahım kim sevmez ki ?

Şimdi size o çok sevilen çikolatayla bir tarif veriyorum yapın ve misafirlerinizin aklını başından alın :D


Malzemelerle başlayalım öncelikle içindeki kurabiye hamurumuz için;

1 paket sanayağ veya tereyağ 
2 adet yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Tüm malzemeyi iyice birbine yedirip kulak memesi kıvamından bir tık daha sert bir hamur elde ediyoruz öncelikle bu hamurdan elimizle parçalar kopartıp yuvarlıyoruz yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin. Yuvarlaklar cevizin ayıklanmamış yeşil kabuğunun büyüklüğünde olmalı gözünüze büyük gelebilir korkmayın irice olmaları makbul bu tarifte :DKurabiyelerimiz çatlayacak ve üzerleri hafif pembe olacak pişmediğini düşünebilirsiniz ancak kokusundan anlayacaksınız ve biraz soğumasını bekleyeceksiniz. Gelelim üst katmanları hazırlamaya; mısır gevreklerini bir kaba boşaltın elinizle ufalayın küçük parçalara bölün. Ocağın üzerine içi su dolu bir küçük tencere koyun ve cam olan bir kap oturtturun burada önemli olan cam kabın suya temas etmemesi olmalı!

 Bu yönteme benmari usulü denir bu yöntemle almış olduğumuz nutellanın kıvamını daha akışkan yapmak pişirdiğimiz kurabiyeleri rahat bulayabilmek.
Pişen çatlayan kurabiyeleri sırasıyla nutellaya iyice bulayıp sonrasında heryerini msır gevreğiyle kaplamak. İşte bu kadar basit :D 

  Hazırlamış olduğumuz bu kurabiyeleri sunum kabına yerleştirin ve buzdolabına kaldırın.Bir kaç saat dolapta dinlendirin nutellanın donması geriyor toparlanması için.


Çayınızı kahvenizi hazırlayın alın tabağınıza bir adet kurabiye afiyetle yiyin :D





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder