Adından da anlaşılacağı üzere sultanlara layık bir kebap ve o kadar basit ki çok kısa bir sürede hazırlayabilir ve misafirlerinize lezzet patlaması yaşatabilirsiniz. O halde malzemelere geçelim...
Evettttt şimdi malzeme listemiz şöyle ;
6 edet yufka
1 kg patlıcan
4 paket göğüs tavuk
1,5 konserve bezelye
Domates sos
Tuzlu salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Kaşar peynir (rendelenmiş)
Beşamel sos
Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz bunun için patlıcanı küp küp kesip tuzlu suda bekletelim acı suyu çıksın tatlış patlıcanlarımız olsun :D İyice sıkıp kızartalım peçete üzerinde bekletelim.Tavuklarımızı da küp şekilde kesip tavaya alalım suyunu çekene kadar arada karıştırmayı da unutmayalım.Suyu azalınca yemeklik doğradığımız soğanları, salçayı, domates sosunu ekleyip biraz daha pişirelim baharatlarını ekleyelim. Suyunu iyice çekince patlıcanları ve bezelyeleri ekleyelim bir iki tur karıştırıp beş dakika kavuralım.Altını kapatıp kenarda demlendirelim.
Tepsimizi yağlıyoruz ve şekillendirmeye başlıyoruz :D
Öncelikle yufkaları dörde bölüyoruz önümüze bir kase alıp böldüğümüz yufkalardan birini kasenin üzerine yayıp kenar uçları koparıp içine seriyoruz ve üzerine harçtan koyup kapatıyoruz.Tepsiye dizdiğimiz yufkaların üzerine beşamel sos döküyoruz fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz kahverengi olunca çıkartıp rende kaşar ekliyoruz ve tekrar fırına sürüyoruz.Üzeri kızarıp kaşarlar eriyene kadar pişiryoruz. İşte bu kadar afiyet olsun :D
İşte sonuç :D
Ozaman seni alkışlıyorum tatlımmmm :D D: Ellerine sağlık harika görünüyor harikaaa...
YanıtlaSilTeşekkür ederim mutlaka denemelisin çok lezzetli oluyor :D
Sil