Perşembe, Ocak 28

PIRASALI BÖREK :D





Uzun bir aradan sonra yeni bir yayın yapmaya karar veren ben yemeğe doyamadığımız sanki el açma börek gibi enfes bir tarif paylaşıyorum. Bu tarifi eşimin annesi yapmıştı ve kimselerle paylaşmadan tüm tepsiyi yiyesim geldi. Ben ve börek çok uzak kalamadık gittim geldim yedim hatta ikinci bir tepsi istedim. Sonuç olarak evime gelir gelmez ilk işim öğrendiğim bu tarifi hemen bende yapmalıyım dedim. İnanılmaz lezzetli oldu ben biraz fazla yağ koyduğum için benim yaptığım kıyır kıyır oldu yalan yok :D Komşularımızla beraber çay keyfi yaparak bitirdik diyebilirim. Şimdik bu börek Nasıl yapıldı sizlere de paylaşıyımda afiyetle yapın ve yiyin. Öncelikle işe pırasaları ince ince kesmekle başlıyoruz.


Sonrada yaklaşık 4 yemek kaşığı yağ koyduğumuz tavada soteleme işleminden geçirip soğumaya bırakıyoruz ılınan pırasaya tuz karabiber ve pulbiber ekliyoruz.




Artık size kalmış miktarları damak tadı sonuçta ama ben çay kaşığı koydum hepsinden. Bir kenarda yarım çay bardağı süt, 1 adet yumurta, yarım su bardağı sıvıyağı iyice karıştırıyoruz. Sonra bir yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz üzerine bu harçtan sürüyoruz kestiğimiz kısımlara hazırladığımız karışımdan koyup uzun bir rulo yapıyor ve yağladığımız tepsinin ortasına Gül şeklinde sarıp yerleştiriyoruz. Elimizdeki tüm yufkalara aynı işlemi yapıp harcı ve yufkayı bitiriyoruz ancak bu sefer tepsideki Gül şeklinin etrafına sararak tüm tepsiyi dolduruyoruz kalan sulu harcı üzerine döküp çörek otu serpiyoruz fırına gönderiyoruz.



Bu arada fırın 200 derece de önceden ısıtmayı unutmayın üzeri kızarana kadar pişirin ilk sıcağı çıkınca kesip çay yanında yiyin

Afiyet olsun

İşte fırından çıktığında ki görüntüsü 

slayt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder