Evet resimde görmüş olduğunuz valide tatlısı :D
Valide tatlısı da neymiş dediğinizi duyar gibiyim hemen açıklayayım aslında tatlı bildiğimiz irmikli şerbetli tatlı sevgili kayın validem yapıyor bu tatlıyı herkes de bayıla bayıla yiyor. Bende ismini Valide tatlısı koydum bu sebepten. Çok da basit bir tatlı esasen ancak tatlıyı yaparken daha doğrusu şerbetini hazırlarken canım eşim şeker oranını görünce korktu birazcık sağlıklı olmadığını düşündü :D
Evet şekerli, yağlı, ağdalı bal gibi bir tatlı kendisi ancak bir günde anca 1 adet yerseniz hiçbir şeycik olmaz ;)
Ne kadar çok yazmışsın dediğinizi ve sabırsızlıkla sayfayı aşağıya çektiğinizi görür gibiyim uzatmadan sizlere malzeme listesini paylaşıyorum.
Malzemeler:
3 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 adet vanilya
2 adet kabartma tozu
Şerbet :
5 bardak şeker
5 bardak su
(suyun içine şekeri koyun bir kapta eritin karıştırarak)
Yapılışı:
Tüm malzemeyi bir kapta iyice yoğurun elinizle ve paçalar koparıp elinizle yuvarlak toplar yapın ve üzerine hafıfçe bastırın azıcık bastırın fazla değil tepsiye dizin 20 - 21 adet falan çıkıyor .Önceden ısıttığınız fırına gönderin gitsin. Fırın ısısı 170 derece olacak fanlı fırın olursa daha güzel kabarır. Üzerleri altın sarısı rengi olana kadar ve is gibi kokana kadar pişiriyoruz. Pişen tatlıcıklarımızı fırından çıkartıyoruz sıcakken hazırladığımız soğuk şerbetimizi üzerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Şerbet gözünüze fazla gelebilir ilk döktüğünüzde korkmayın hepsini çekiyor :D
Eh ne diyeyim afiyet olsun o halde :D
Malzemeler:
3 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 adet vanilya
2 adet kabartma tozu
Şerbet :
5 bardak şeker
5 bardak su
(suyun içine şekeri koyun bir kapta eritin karıştırarak)
Yapılışı:
Tüm malzemeyi bir kapta iyice yoğurun elinizle ve paçalar koparıp elinizle yuvarlak toplar yapın ve üzerine hafıfçe bastırın azıcık bastırın fazla değil tepsiye dizin 20 - 21 adet falan çıkıyor .Önceden ısıttığınız fırına gönderin gitsin. Fırın ısısı 170 derece olacak fanlı fırın olursa daha güzel kabarır. Üzerleri altın sarısı rengi olana kadar ve is gibi kokana kadar pişiriyoruz. Pişen tatlıcıklarımızı fırından çıkartıyoruz sıcakken hazırladığımız soğuk şerbetimizi üzerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Şerbet gözünüze fazla gelebilir ilk döktüğünüzde korkmayın hepsini çekiyor :D
Eh ne diyeyim afiyet olsun o halde :D
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder