Hem doyurucu hem de lezzetli çabuk poğaça tarifi paylaşıyorum kağıt kalemlerinizi hemen elinize alın puf puf çocuklarınızın bayılacağı 'nasıl yaptın?' sorusunu çok duyacağınız bir tarif yayınlıyorum.
İçi dolu hamurcuk lorlu poğaça huzurlarınızda ....
Hadi hangi malzemeler varmış nasıl yapılmış okumaya devam edin :D
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tuz
4 çorba kaşığı silme toz şeker
1 paket instant maya
Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı kadar)
İçi için:
Yarım paket lor peynir
Yarım demet maydanoz
az biraz sıvı yağ
Bir tutam pul biber
Bir tutam karabiber
Bir tutam tuz (isterseniz koymaya bilirsiniz)
Hadi kolları sıvayın malzemeleri birleştirelim :D
Yaklaşık 4 su bardağı unu hamuru yapacağınız kaba boşaltın.Ortasını havuz gibi açın süt, su, sıvı yağ, şeker, tuz ve mayayı ekleyin elinizle yoğurun hamurun kıvamı hafif elinize yapışacak şekilde olana kadar un ekleyin.Hazırladığınız hamuru yaklaşık 40 dk kadar ılık bir yerde üzeri nemli bir bezle örtülü şekilde kabarmaya bırakın.
Bu sırada yağlı kağıt serdiğiniz tepsilerinizi hazırlayın.
İç malzemeyi birbiriyle buluşturun.Şimdi şekil vereye başlayabiliriz. :D
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın elinizle açın ve iç harçtan tatlı kaşığı yardımı ile koyun.Ortadan ikiye katlayıp hamuru iyice kapatın. üzerine ortasına yani hafifçe bastırın.Tepsiye dizin tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Tepsiye dizdiğiniz hamurlarınızı uç kısımlarını çatal yardımı ile şekil verin ki iyice yapışsın ve pişerken açılmasın :D
Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam, çörek otu, haşhaş gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.Ben eşim çok sevdiği için çörek otu koydum :D
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına koyalım üzerleri kızarana kadar pişirelim.
İşte bu kadar harika içi lorlu puf puf poğaçalarınız hazır.
Afiyet olsun...
Yorumlarınızı bekliyorum :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder