Pazartesi, Kasım 10

TOMBİK KISIR



Öncelikle herkese kocaman merhabalar :D Facebook üzerinden tariflerimi paylaşırken dediler ki blog kur.Eeee benimde aklıma yattı ve şimdi buradan tariflerimi paylaşmaya devam edeceğim.İlk tarifimiz Bildiğimiz kısır aslında :)O halde nasıl yapmışız bir bakalım. Günlerin vazgeçilmezi bayıla bayıla yediğimiz KISIR tarifi huzurlarınızda  



Hazırlanışı:

Öncelikle 2 su bardağı kısırlık bulgurumuzu genişçe bir kaba alıyoruz ve üzerini geçecek şekilde kaynamış su ekliyoruz.Bulgurlar şişene kadar bekliyoruz.
Bir büyük soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayıp tavaya alıyoruz az yağda kavuruyoruz .Kavrulan soğanlara salça ekleyip bir güzel harmanlıyoruz.Ben salçayı iki yemek kaşığı kulandım sizler arzunuza göre de ekleyebilirsiniz.
İyice şismiş olan bulgurlarla bu karışımı buluşturuyoruz. Pul biber, sumak, nar ekşisi, limon ve tuz ekliyoruz.İyice harman yapıyoruz tüm lezzetler birbirine karışsın. 
Sonrasında ayrı bir yerde marulları ince ince kıyın, kornişon turşuları minik küpler halinde kesin, kırmızı lahanayı incecik incecik kıyın, iki tane biberi minik küpler şeklinde kesin ben evde bu malzemeler olduğu için bunları kullandım sizler daha fazla malzemede ekleyebilirsiniz.Tüm malzemeyi karıştırın ve zeytinyağ gezdirin üzerine bir tür daha karıştırın kısırınız hazır. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder