Pazartesi, Ocak 5

KABAĞIN EN LEZZETLİ HALİ


Yeni senenin ilk tarifi annemin kabak tatlısı :D
Bu muhteşem tatlıyı hazırlamak için biraz güç lazımmış yapılırken anlamış olduk.Şu anda Sakaryada olduğumuz için bu tatlı annemin nefis mutfağından esasen :D
Geçen akşam evde misafirlerimiz vardı gelirken pamukovadan kabak getirmişler.Bu akşam tüm aile birlikte yemek yiyelim dedik bu sebepten tatlımızda kabak oldu :D
Gelelim yapılışına...

Önce kabağı kesiyoruz ve kabuklarını bıcakla soyuyoruz.dilimlere ayırıyoruz.
Büyükçe bir tencereye alıyoruz tüm kabağı Biz kabağın yarısından hazırladık yarısıda sevgili kayınvalideme :D Anlayacağınız epey bereketli :D
Tencereye aldığımız kabakların üzerine yaklaşık 3 su bardağı toz şeker ekliyoruz ve bir gece kapağını kapatıp bekletiyoruz.Ertesi gün ocağın altını yakıyoruz ve suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.Pişen kabakların kıvamı kestane şekeri gibi oluyor.Güzelce büyük bir borcama aktarıyor ve soğumaya bırakıyoruz.
Üzerini süslemek için ceviz içini rondo yardımıyla inceltiyoruz damak zevkinize göre tabağa alıp üzerine ceviz döküyoruz ve servis ediyoruz.
Ohhh bal gibi bir lezzet ellerine sağlık annecim :D



Herkeze afiyet olsun ... 
:D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder