Patlıcanların en lezzetli halidir karnıyarık :D İsmi hep ilginç gelmiştir bana zannediyorum ki zamanında uydurmuşlar bu yemeği isim de bulamamışlar hani demişler ortasından yardık hiç uğraşmayalım isim bulmak için olsun karnı yarık :D
Nasılda güzel oldular gördüğünüz gibi yanına pilavda kondurduk tamamladılar birbirlerini e bir de yoğurt koyarsan oynasın mideler keyiften :D
Lafıda çok uzatmadan neler kullandık bu güzellikleri yaparken hemen paylaşıyorum.
Öncelikle olmazsa olmaz malzememiz tabi ki patlıcan ben 5 adet kullandım miktarı kişi sayısına göre değiştirebilirsiniz
2 adet soğan olmazsa olmazımız incecik kesin yemeklik olsun
5 adet sarımsak ince ince kıyın
3 adet domates kabuğu soyulmuş rendelenmiş
350 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası(kıyma sos için)
1.5 yemek kaşığı domates salçası(sos için)
350 ml su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz ve karabiber
Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyuyoruz ancak sap kısımlarını kesmiyoruz sadece kenarlarını temizliyoruz. Tuzlu suda bekletiyoruz 20 dk acısı çıksın sonrasında iyice sıkıyoruz ve kuruluyoruz. Bir tavaya azıcık sıvıyağ koyuyoruz patlıcanları kızartıyoruz peçete koyduğumuz bir tabağa alıyoruz ki fazla yağını alalım zira patlıcanlarımız çok yağlı olacak bilginize :D
Ayrı bir tavada önce yağı kızdırın ve soğanları ardından sarımsakları koyun ve soteleyin üzerine kıymayı ekleyin kahverengi olunca domatesi ve salçayı ekleyip iyice karıştırın kaynamaya bırakın arada karıştırın özleştikten sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın.
Bu güzel yemeği daha hafif olması için ocakta değil fırında yaptım :D
Yuvarlak bir borcama önce patlıcanları yerleştiriyoruz ortalarından muntazam bir şekilde kesip açıyoruz kıyma sos için bir yatak hazırlıyoruz esasen. Dediğim gibi içlerini bol kıymayla doldurun üzerlerini domates ve biberle süsleyelim
Kıyma sosu yaptığımız tavada su ve salçayı özdeşleştirip borcama boca ediyoruz tabi bu arada önceden fırını 200 derecede ısıtmayı unutmayalım :D
FIRINA VERİYORUZ :D
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder